Kazimierza Fludry - osiedle Bninskie w Kórniku

Kazimierza Fludry - osiedle Bninskie w Kórniku

#16 2013-12-04 15:21:37

benio

Nowy użytkownik

Punktów :   

Re: deklaracja na wspolnote

Raczej wszyscy ją dostali... Wynika z tego że RF Construction wybrał dla nas zarządce nieruchomości i dlatego mamy sie wszyscy stawić na to spotkanie...

#17 2013-12-06 18:22:43

lawscy

Nowy użytkownik

Punktów :   

5/1 Martyna i Łukasz Ławscy

Jeśli chodzi o spotkanie 12.12 to nawet dobrze będzie, żeby wszyscy spotkali się w jednym miejscu, będzie okazja do omówienia szczegółów, zadawania pytań i przynajmniej na pierwsze ataki zimy mamy "opiekę", bo zanim ogarnie się wszystko organizacyjnie to pewnie trochę czasu minie, a gdy to już zrobimy to zarządcę zawsze możemy zmienić, wystarczy odpowiednia uchwała.

Musimy jednak zdecydować na jakich zasadach ma działać nasza wspólnota, bo od tego będzie zależał sposób podjęcia decyzji np. w sprawie zmiany zarządcy. Pamiętajmy też, że w skład naszej wspólnoty wchodzą aktualnie także mieszkania wolne, zatem deweloper w tym momencie reprezentuje te mieszkania jako właściciel.

#18 2013-12-14 19:53:11

artengo

Nowy użytkownik

Punktów :   

13/1 Kasia i Michał Surdyk, jesteśmy za wspólnotą,

ale jak już wspomniał mój poprzednik chyba trzeba poczekać na wszystkich mieszkańców. Jeśli sobie dobrze przypominam zarządca został wybrany przez dewelopera i przez kolejne 3 lata będzie zarządzał wspólną nieruchomością, tu drogą wew., później będziemy mieli możliwość kontynuacji lub zmiany zarządcy (proszę o wyprowadzenie z błędu, jeśli coś pomyliłem).

Pozdrawiamy wszystkich sąsiadów

#19 2013-12-15 19:43:12

madlen33

Nowy użytkownik

Punktów :   

Witam
Będe mieszkanką osiedla dopiero od stycznia.
Czy wraz z nowym zarządcą zmienią się co miesięczne opłaty?
Mam nadzieje że nie wzrosną.

I jeszcze jedno. Czy po przekazaniu mieszkania przez dewelopera zostanie mi wręczony jakiś rachunek za gaz i prąd?
Bo obecnie, podczas jeszcze budowy, piec chodzi cały czas i zaczynam sie bać kto za to płaci?

#20 2013-12-15 20:03:17

Urban

Nowy użytkownik

Punktów :   

Zarządce myślę, że możemy zmienić w każdej chwili jeśli zajdzie taka potrzeba z tym, że w umowach mamy okres 3 miesięcznego wypowiedzenia, ciekawe tylko czy wszyscy podpisali umowę i czy uda się uruchomić zarządzanie naszą drogą jeszcze tej zimy

Jeśli chodzi o pytanie przyszłej mieszkanki naszego osiedla to opłata za zarządzanie drogą była uwzględniona w naszych aktach notarialnych i wygląda na to,że ma być ona niższa niż wskazana w akcie.

Co do o rachunków za prąd i gaz to my zaczynaliśmy płacić od momentu przepisania na nas liczników

#21 2013-12-16 04:52:05

Agata i Wojciech

Nowy użytkownik

Punktów :   

Wszystkie media mieszkańcy płacą dopiero po podpisaniu protokołu odbioru mieszkania gdzie w protokolu spisujecie stany liczników gazu, wody i prądu. Od tego czasu trzeba przepisać wszystkie media na siebie i zaczynamy płacić rachunki od stanu na protokole...

Stopka forum

RSS