Kazimierza Fludry - osiedle Bninskie w Kórniku

Kazimierza Fludry - osiedle Bninskie w Kórniku

#1 2014-10-06 09:22:20

d&k

Nowy użytkownik

Punktów :   

opłata za drogę wspólną

Witam,
z tego co się orientuję wszystkie mieszkania na naszym osiedlu zostały kupione i chyba bez 2-3 zamieszkane. Niestety spora część nowych mieszkańców nadal nie ma podpisanej umowy z firmą, która zarządza naszą drogą, a co za tym idzie nie uiszczają opłaty. Nie może tak być, że część mieszkańców płaci, a część nie. Jeżeli wszyscy będziemy płacić to może to wpłynąć albo na zmniejszenie opłaty albo na poszerzenie zakresu usług. Przypominam, że jeżeli wszyscy mieszkańcy nie podpiszą umowy to niestety dotychczasowe umowy z firmą wygasną, a co się z tym wiąże: droga nie będzie sprzątana, odśnieżana, odłączony zostanie prąd od latarni...Proszę o przemyślenie sytuacji szczególnie osoby, które jeszcze tej umowy nie podpisały. Musimy się szanować i nie możemy dopuścić do dziwnych sytuacji do których dochodzi na innych podobnych osiedlach.

#2 2014-10-06 15:42:44

bniniak k.f

Nowy użytkownik

Punktów :   

Re: opłata za drogę wspólną

Witam. Pragnę sprostowac odpowiedz dot. nowych mieszkanców którzy nie płacą zaległego czynszu na rzecz osiedla.
Chcę poinformowac, że wielokrotnie próbowałem się kontaktowac z firmą która obsługuje interesy naszego osiedla, i niestety wciąż nie otrzymałem żadnej umowy. Uważam że firma ta nie działa rzetelnie i korzystnie na rzecz mieszkanców.

#3 2014-10-06 16:01:14

d&k

Nowy użytkownik

Punktów :   

Zgadzam się z bniniakiem k.f !
Właśnie rozmawiałem z przedstawicielem firmy domville i okazuje się, że wina leży po ich stronie. Nie potrafił jednak sensownie wytłumaczyć dlaczego nie miał czasu od kilku miesięcy podpisać umów z nowymi mieszkańcami. Obiecał, że jutro osobiście zadzwoni do każdego mieszkańca i wyślę mu umowę. Proponuje zrobić zabranie mieszkańców i wspólnie zdecydować, czy dalej korzystać z usług tej firmy, czy poszukać innej.

#4 2014-10-24 09:36:57

promiseme91

Użytkownik

Punktów :   

Dokładnie firma niczym się tutaj nie zajmuje....Pani raz na tzw "ruski rok" przychodzi pozamiatać.
Latarnia na wjeździe na Osiedle nie pali się już pewnie ze 2 tygodnie....
A pieniądze na miesiąc duże- liczyliście sobie ile firma dostaje od Nas miesięcznie!
Każdy z Nas chciałby tyle dostać za taką pracę jak teraz się odbywa...

Stopka forum

RSS