Kazimierza Fludry - osiedle Bninskie w Kórniku
Witamy,
wiemy, że część mieszkańców ma poddasza użytkowe. My też mamy zamiar zrobić sobie wyjście na poddasze, wyłożyć płytą osb itd. Zanim jednak zabierzemy się do działania, chcielibyśmy zobaczyć jak wygląda tak konstrukcja kratownicowa na poddaszach mniejszych mieszkań. Jeżeli ktoś z mieszkańców mógłby wysłać nam na maila zdjęcia z jego poddasza bylibyśmy wdzięczni(chodzi nam o poddasze mniejsze). z góry dziękujemy i pozdrawiamy
damian i kamila
e-mail: damian.tobolski@o2.pl
Mniejsze? Oba sa chyba takie same. Tylko w jednym sa belki na srodku i przez to wydaje sie mniesze.
Jesli nie bralas poddasza od dewelopera to mogl on poprowadzic szyny od nidy srodkiem i bedzie problem. Kolejny problem to wniesienie na gore płyt msb. Trzeba wyciac najpierw wiekszy otwor a potem go zakleic.
Napisz czy chodzi o mieszkanie A czy B?
Najlepiej jakby wypowiedział sie ktoś kto sam robił poddasze.
Chodzi mi o mieszkanie A(czyli to mniejsze), które na 100% posiada też mniejsze poddasze, ponieważ ściana dzieląca mieszkania nie jest idealnie na środku budynku(Byłem na poddaszu mieszkania B). Co do płyt to użyje płyt osb 18-22mm, ponieważ nie chcę wpaść do mieszkania. Płyty mam zamiar pociąć na mniejsze tak aby weszły przez otwór na schody 80x120. Zastanawiam się tylko, czy warto?